در بیانیه ستاد حقوق بشر به مناسبت روز ملی مبارزه با تروریسم تاكید شد

ضرورت همكاری بین المللی برای مقابله حقوقی با جلوه نوین تروریسم دولتی در تحریم ملت های مستقل

ضرورت همكاری بین المللی برای مقابله حقوقی با جلوه نوین تروریسم دولتی در تحریم ملت های مستقل به گزارش ثبت آسان ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران به مناسبت روز ملی مبارزه با ˮتروریسمˮ اطلاعیه ای صادر كرد.


به گزارش ثبت آسان به نقل از ایسنا، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، متن این بیانیه به شرح ذیل است:
بسم الله الرحمن الرحیم
هم زمانی هشتم شهریور با نهم محرم امسال یادآور این واقعیت است که ایجاد رعب و وحشت میان توده مردم و روا دانستن هر اقدام غیرانسانی برای دستیابی به قدرت خصوصیت مشترک آمران و عاملان انفجار دفتر نخست وزیری در سال ۱۳۶۰ هجری شمسی در تهران و آمران و عاملان جنایت ضد آل الله و بستن آب بر روی زنان و کودکان در سال ۶۱ هجری قمری در کربلا است. هشتم شهریور؛ روز ملی مبارزه با تروریسم، فرصتی برای واکاوی حقیقت پدیده تروریسم است.
در شرایطی که تفکر داعیه دار حذف خدا از صحنه حیات فردی و اجتماعی بشر سکاندار سیاست، اقتصاد، علم و فرهنگ جهانی شده و با بهره گیری از ابزار قدرت مانند برخورداری از سلاهای کشتار تعدادی از جمله سلاح هسته ای و اهرم های قدرت مانند حق وتو در شورای امنیت و هم با تحمیل انحصارگرایی غیرقانونی خود بر عرصه های مختلف نظام بین المللی مانند انحصارگرایی علمی و رسانه ای تلاش دارد تا امنیت جهانی را بر مبنای منافع نامشروع و سیاست های زیاده خواهانه خود بنا کند، هر تفکری که به دنبال صیانت از هویت انسانی، دینی و ملی خود بوده و بنای ایستادگی در مقابل تعدی به مرزهای استقلال سیاسی، اقتصادی و فرهنگی خود داشته باشد، متهم به اختلال در امنیت جهانی و اختلال در نظم بین المللی خواهد شد.
از این رو جهان شاهد است که طی چند دهه ی گذشته منافع نامشروع اقلیتی زورگو، قلدر و خودبرتربین در جهان با محوریت رژیم امریکا، بعنوان معیار برای تشخیص امنیت و ناامنی معرفی شده است.
در قالب این تفکر خودبرتربین از آنجائیکه مقابله قهرمانانه ملت فلسطین با اشغالگری صهیونیست ها، مبارزه مظلومانه ملت یمن با تجاوزگری سعودی ها و هم جهاد شجاعانه مقاومت اسلامی با تجاوزپیشگی صهیونیست ها و جنایت پیشگی تکفیری ها در لبنان و سوریه برخلاف منافع نامشروع رژیم امریکا در منطقه ی غرب آسیا و برهم زننده سازوکارهای سلطه گری آنها است، تروریسم قلمداد می شود.
بنابراین، آنچه برای دولت های غربی و بخصوص امریکا اهمیت دارد، جان انسان های بی گناه و زن و کودک بی پناه نیست، بلکه منافع نامشروع این دولت ها است که معیار تروریست بودن و یا تروریست نبودن است. این در حالیست که از منظر جمهوری اسلامی ایران همانگونه که نهی از هرگونه سلطه جویی همچون تکالیف همه بازیگران عرصه مناسبات بین المللی است، نفی هرگونه استبداد و سلطه پذیری، همراه با حق در دست گرفتن سرنوشت خود و حفظ استقلال همه جانبه همچون حقوق اولیه، بدیهی و انکارناپذیر همه ملت ها است.
بنابراین، هر سیاست، تدبیر و اقدامی که منجر به اختلال در استقلال و خدشه به هویت انسانی، دینی و ملی ملت ها شود، باید بعنوان عنصر ایجاد ناامنی قلمداد گردد و هر کس بخواهد برای تأمین منافع نامشروع خود از راه ایجاد رعب و وحشت میان مردم و اعمال خشونت و فشار ضد آنها، ملت ها را از حقوق خود محروم نماید، مصداق بارز تروریست و محارب تلقی می شود. در این چارچوب، نه تنهاحمایت و پشتیبانی برخی دولت های غربی از گروهک های تروریستی مانند منافقین و فراهم آوردن فعالیت آزاد سازمانی برای آنها در کشورهای اروپایی و امریکا، آنها را شریک جرم این گروهک ها همچون به شهادت رساندن بیشتر از ۱۷۰۰۰ شهروند ایرانی می گرداند، جلوگیری از فعالیت آزاد اقتصادی و تجارت آزاد بین المللی ایران و اعمال تحریم همه جانبه بر عرصه های گوناگون اقتصادی، صنعتی، نظامی، علمی و رسانه ای و حتی پزشکی و دارویی ایران اساسا از مصادیق تروریسم دولتی رژیم امریکا و دیگر کشورهایی است که در عمل با این رژیم همراهی می کنند تا با ایجاد وحشت و تحمیل فشار، ملت ایران را از پیگیری حقوق خود بازدارند.
ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران با ابراز ارادت به ساحت قدسی سیدالشهدا ضد السلام و ادای احترام به آستان ابوالفضل العباس ضد السلام و با نثار درود و سلام به ارواح طیبه همه ی شهدای کربلا که نمادهای آزادی و آزادگی بوده و هستندو با گرامی داشت یاد همه شهیدان حوادث تروریستی بخصوص شهدای انفجار دفتر نخست وزیری در سال ۱۳۶۰ و بزرگداشت هشتم شهریور، "روز ملی مبارزه با تروریسم" بر نکات زیر تاکید می نماید:
۱. بنا به سنت الهی کم فروغ شدن نور ایمان و افول عمل صالح، بسترساز امنیت زدایی از جامعه است. از ین جهت، تدبیر پایدار برای رهایی از شر همه عوامل ناامنی همچون تروریسم، تعمیق بنیان های ایمان و ترویج مصادیق عمل صالح فردی و اجتماعی است.
۲. حمایت ها و پشتیبانی های رژیم امریکا و دولت های غربی از تروریست ها و جریان های تروریستی در جهان، ادعای آنها در مبارزه با تروریسم را به چالش کشیده و دوگانگی رفتار و گفتار آنها در قبال تروریسم و تروریست ها سبب شده تا نگاه ابزاری غربی ها به پدیده تروریسم بر همگان روشن شود.
۳. تدابیر و اقدام های رژیم امریکا و دولت های غربی در حمایت و پشتیبانی از جریان های تروریستی عامل مهم ناامنی جهانی است و مسئولیت آنها در قبال جنایت های قبلی و کنونی این گروهک ها و ضرورت پاسخگویی این دولت ها به مراجع حقوقی و قضایی ملی و بین المللی تردیدناپذیر است.
۴. ملت های جهان همچون مردم امریکا قربانی اصلی سیاست های مبتنی بر ترور و پشتیبانی از تروریسم رژیم آمریکا هستند. حضور نظامی و غیرقانونی این کشور در خیلی از نقاط جهان همچون غرب آسیا، اصلی ترین عامل افزایش تنش و رشد پدیده شوم تروریسم است. اقدام های ضدبشری و تروریستی آمریکا در منطقه همچون ترور سردار شهید سپهبد سلیمانی در خاک عراق و تهدید هواپیمای مسافربری ایران در آسمان سوریه، مبین آن است که تروریسم تنها تاکتیک رژیم امریکا برای تأمین منافع نامشروعش نیست، بلکه تروریسم بخشی از ماهیت وجودی رژیم سلطه گر و قانون شکن امریکا و از ارکان اصلی سیاست خارجی این رژیم است.
۵. خوی تروریسم پروری و رویکرد تروریسم شویی رژیم امریکا تهدیدی جدی برای صلح و امنیت بین المللی است. از اینرو مقابله جدی با سیاست ها و اقدامهای تروریستی رژیم امریکا و مبارزه با پدیده های تروریسم پروری و تروریسم شویی این رژیم شرط لازم برای ریشه کنی تروریسم در عرصه جهانی است.
۶. از آنجائیکه کارآیی مقاومت اسلامی در مقابل اشغالگری و تجاوزگری بیگانگان، عامل اصلی ناکامی امریکایی ها در تأمین منافع نامشروع خود در منطقه بوده است، آنها تلاش کردند تا به زعم خود با برچسب تروریسم از جریان مقاومت مشروعیت زدایی کرده و در نتیجه مانع اصلی در راه پیشبرد اهداف نامشروع خویش را حذف نمایند، اما این موفقیت جریان مقاومت در مقابله با تروریسم تکفیری در سوریه و لبنان و اسقاط حکومت خودخوانده داعشی ها در عراق بود که توانست مقبولیت ادعای غربی ها در مبارزه با تروریسم را در افکار عمومی جهانی بخصوص مردم اروپا و امریکا به چالش بکشد.
۷. اقدام رژیم آمریکا در تحمیل تحریم های ظالمانه و رفتار دولت های هم پیمان این رژیم در اجرای این تحریم ها که باعث اختلال در اقتصاد و تجارت ملت های مستقل همچون جمهوری اسلامی ایران شده است، جلوه نوینی از تروریسم مدرن دولتی است، ازاین رو لزوم دارد دولت های مستقل با همکاری یکدیگر نسبت به تدوین قواعد بین المللی برای مبارزه با این جلوه خشن و ضدانسانی از تروریسم اقدام نمایند.




منبع:

1399/06/09
13:48:06
5.0 / 5
2274
تگهای خبر: اقتصاد , سازمان , سیاست , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب ثبت آسان
نظر شما در مورد این مطلب
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳

ثبت آسان

ثبت شرکت آسان

sabteasan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ثبت آسان محفوظ است