اتمام حجت دستگاه قضا با مجرمان جرایم خشن

اتمام حجت دستگاه قضا با مجرمان جرایم خشن به گزارش ثبت آسان، به دنبال دستور رئیس قوه قضایی در خصوص راه اندازی ستادی ویژه برای مقابله با سرقت های خشن و زورگیری ها با کمک ضابطین، کمیته ای در این رابطه تشکیل و اقدامات عملی قضایی در مورد برقراری و افزایش امنیت در جامعه شروع شد.


به گزارش ثبت آسان به نقل از ایسنا، طی روزهای اخیر اخبار و تصاویر نگران کننده ای از زورگیری، خفت گیری و سرقت مسلحانه در رسانه ها و فضای مجازی انتشار یافته است.
در پی افزایش انتشار فیلمها و تصاویر در ارتباط با جرایم خشن در فضای مجازی که در جامعه رخ داده است، حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه ای رئیس قوه قضاییه دستور فوری شناسایی و برخورد با مجرمان حوزه جرایم خشن را صادر کرد.
رئیس قوه قضاییه در این رابطه به دادستان کل کشور دستور داد تا ستادی ویژه برای مقابله با سرقت های خشن و زورگیری ها با کمک ضابطین، تشکیل گردد.
حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه ای رئیس قوه قضاییه در جلسه بررسی راهکارهای مقابله سریع و قاطعانه با افراد مخل امنیت و آرامش مردم همچون سرقت های خشن، ضمن اشاره به مقوله جرم سرقت به عنف و غیرقابل تحمل بودن این قبیل جرایم برای جامعه بیان نمود: به واسطه سرقت های خشن و زورگیری هایی که در سطح شهرها رخ می دهد؛ در جامعه ناامنی روانی ایجاد می شود و این موضوعی است که نه برای شهروندان و نه برای ما بعنوان مسؤلان حکومتی قابل قبول و قابل تحمل نیست.
رئیس عدلیه به دادستان کل کشور دستور داد با مساعدت و همکاری ضابطین و نیروی انتظامی و در صورت نیاز کمک گرفتن از بسیج، در اسرع وقت ستادی را برای مقابله با سرقت های خشن و زورگیری هایی که در سطح شهرها رخ می دهد تشکیل دهند و در هر دادسرا هم شعبه ای ویژه برای رسیدگی سریع و قاطع به این قبیل سرقت ها ایجاد شود.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای ضمن اشاره به لزوم سرعت عمل بیشتر نیروی انتظامی در دستگیری زورگیران و سارقان به عنف، اظهار داشت: قوه قضاییه این آمادگی را دارد تا در جهت دستگیری هرچه سریع تر سارقان خشن، به نیروی انتظامی کمک کند؛ همینطور فراجا می تواند در انجام این مهم از نیروهای بسیج هم کمک بگیرد.
آنچه هم اکنون دارای اهمیت و اولویت است، شناسایی و دستگیری سریع و قاطع زورگیران و مرتکبان سرقت های خشن در جهت تأمین و تحکیم امنیت روانی شهروندان است که این مورد مورد تاکید و دستور رئیس قوه قضاییه است.

کمیته رسیدگی به پرونده های جرایم خشن و سرقت در دادستانی کل کشور تشکیل شد
پس از دستور رئیس قوه قضاییه به دادستان کل کشور در خصوص تشکیل ستادی ویژه برای مقابله با سرقت های خشن و زورگیری ها با کمک ضابطین، دادستان کل کشور نشست بررسی راهکارهای برخورد با مجرمان جرایم خشن و سارقان مسلح را با حضور مقامات ارشد قضایی و فرماندهان انتظامی کشور برگزار کرد.
حجت الاسلام و المسلمین محمد جعفر منتظری ضمن اشاره به برگزاری نشست تخصصی بررسی راهکارهای برخورد با مجرمان جرایم خشن و سارقان مسلح، اظهار نمود: با عنایت به اهمیت نقش امنیت جامعه چه امنیت مالی و چه امنیت روانی و جانی، دستگاه قضایی و مجموعه حاکمیت وظیفه دارند همه توان خویش را به کار گیرند تا برای مردم این امنیت ایجاد شود.
دادستان کل کشور تاکید کرد: بنا شد در دادستانی کل کشور، کمیته ای ممحض را برای پیگیری مساله سرقت ها، خصوصاً سرقت هایی که همراه با خشونت و زورگیری هستند، تشکیل دهیم و همینطور در دادسرای تهران یک یا دو شعبه برای این کار اختصاص دهیم تا سرقت های خاص و مهم را در آنجا بلافاصله و بدون فوت وقت مورد رسیدگی قرار دهند.
وی با اخطار به مجرمان، تصریح کرد: کسانی که به هر نحوی سلاح سرد یا گرم استفاده کنند؛ چنین اقداماتی از مصادیق محاربه به حساب می آید و بدون چشم پوشی مجازات محارب را به دنبال خواهند داشت؛ اگر دادگاه تشخیص دهد، چه بسا در همان محلی که این جنایت را مرتکب شدند، مجازات شوند تا مردم شاهد و ناظر باشند.
حجت الاسلام والمسلمین منتظری در رابطه با نحوه برخورد با برهم زنندگان نظم عمومی و عاملان جرایم خشن نیز، اظهار نمود: مردم درصورتیکه شاهد بروز چنین حوادثی بودند، با تلفن های همراه خود مستندسازی کنند چون که مستندسازی چنین جرایمی، برای دستگاه قضا بسیار مهم می باشد، امکان دارد در آن لحظه نیروی انتظامی و پلیس در آن محل حضور نداشته باشد و تا رسیدن آنها مدت زمانی صرف شود بنابراین مردم می توانند در این حوزه همکاری کرده و اطلاعات خویش را در اختیار این نیرو قرار دهند.

محیط اجتماعی نباید برای سارقان و بخصوص سارقانی که با رفتارهای خشن به اموال و جسم مردم تعرض می کنند، امن باشد
علی القاصی رئیس کل دادگستری استان تهران با تکیه بر لزوم حساسیت ویژه تمامی دستگاه ها در حوزه برخورد با سارقان بخصوص سرقت های خشن و مقرون به آزار، اظهار نمود: محیط اجتماعی نباید برای سارقان و بخصوص سارقانی که با رفتارهای خشن به اموال و جسم مردم تعرض می کنند، امن باشد؛ چون که سرقتی که توام با خشونت و آزار رخ می دهد، دارای انعکاس اجتماعی است، احساسات جامعه را جریحه دار می کند و به احساس ناامنی در جامعه دامن می زند و از این حیث از مصادیق نقض حقوق عامه به حساب می آید.

پلیس برنامه مشخصی برای شناسایی سارقان عرضه دهد
وی در همین راستا از پلیس خواست تا برنامه مشخصی برای شناسایی سارقان عرضه نماید و اظهار داشت: حضور پلیس در رویارویی با سارقان و بخصوص سارقان زورگیر و خشن باید حضوری فعال، اثرگذار و قاطع باشد و تاکید بر اینست تا نسبت به سارقان بخصوص سارقان به عنف هیچ ملاحظه ای صورت نگیرد.

دستگیری سارقان زورگیر و خشن نباید گرفتار مرور زمان و اطاله شود
القاصی با تاکید بر این گزاره که دستگیری سارقان زورگیر و خشن نباید گرفتار مرور زمان و اطاله شود، اظهار داشت: لازم است تا در فرآیند انجام تحقیقات و مستندسازی مدیر واحد قضایی مربوطه شخصا ورود نماید تا کار خارج از نوبت دنبال شود و اگر احیانا جرایم ارتکابی از جانب سارقان مسلح و زورگیر جنبه امنیتی پیدا کرد و از مصادیق محاربه به شمار رفت، بدون بخشایش برخورد شود.
رئیس کل دادگستری استان تهران اظهار نمود: در مجازات سارقان زورگیر و خشن نباید هیچ گونه ملاحظه ای صورت گیرد؛ چون که در این عرصه حقوق مردم مطرح است و نمی توان در مقابل حقوق جامعه تسامح و تساهل نمود.
وی با تکیه بر این مقوله که در رویارویی با سارقان مسلح و زورگیر نباید عطوفت و رافت به خرج داد، اظهار داشت: از عرضه ارفافات قانونی به این دست از مجرمان پرهیز شود.

قرارگاه ویژه مقابله با سرقت و جرایم خشن در دادسرای تهران تشکیل شد
علی صالحی دادستان عمومی و انقلاب تهران ضمن اشاره به تشکیل قرارگاه ویژه مقابله با سرقت و جرایم خشن در دادسرای تهران، بیان نمود: هدف از تشکیل قرارگاه مقابله با سرقت، رسیدگی سریع و دقیق و قاطع به پرونده های جرایم خشن است و در ادامه نتیجه رسیدگی ها بموقع اطلاع رسانی می شود و مجرمان، عقبه و نتیجه اعمال مجرمانه خویش را به سرعت خواهند دید.
وی با اشاره به اینکه ۹۸ درصد سرقت ها در سطح جامعه سرقت های خرد هستند، اظهار داشت: تنها دو درصد سرقت ها، خاص و خشن هستند اما یک فقره هم زیاد است و اثر روحی و روانی شدیدی در جامعه دارد.
دادستان تهران خاطرنشان کرد: مقرر شده است اعضای این قرارگاه به صورت مستمر تشکیل جلسه دهند و کلیه پرونده های مربوطه را روزانه تا حصول نتیجه پیگیری کنند.
وی با اشاره به اینکه سیاست قوه قضاییه عدم مماشات با مجرمان جرایم خشن و مسلح است، تصریح کرد: اعطای هرگونه نهاد ارفاقی و تخفیفی به این قبیل متهمان ممنوع می باشد.
صالحی با اشاره به اینکه انجام این اقدامات برای حفظ امنیت مردم لحاظ شده است، اظهار داشت: امنیت مردم و جامعه خط قرمز دستگاه قضایی است و در اینباره با افرادی که بخواهند از این حریم عبور کنند برخورد قاطعی خواهیم داشت و بطور قطع با مجرمان بخصوص افرادی که دارای سابقه مرتکب جرایم خشن هستند، به صورت ویژه برخورد خواهد شد.

رئیس پلیس تهران: جرایمی که زمینه ناامنی در جامعه ایجاد نماید، برای پلیس حائز اهمیت است
سردار حسین رحیمی فرمانده انتظامی تهران بیان نمود: در تمام جرایم بمحض وقوع، پلیس با جدیت بحث پیگیری و برخورد با مجرمان و کشف جرم را در دستور کار خود قرار می دهد.
وی اضافه کرد: طبیعتاً جرایم خشن و جرایمی که زمینه ناامنی را در جامعه ایجاد می کنند، برای پلیس حائز اهمیت هستند و با تلاش هایی که در دستور کار داریم، میتوان گفت جرایم خشن، جنایی و جرایمی که مسلحانه انجام می شوند، تقریبا تا ۹۹ درصدشان کشف شده است و با عاملان آنها برخورد کرده ایم.
فرمانده انتظامی تهران خاطرنشان کرد: در یکی دو سال قبل اقدام جدیدی را در دستور کار قرار داده ایم در خصوص این که پرونده های چنین جرایمی که در ۱۰ سال قبل کشف نشده اند را مجدداً احیا کرده و پیگیری می نماییم.
وی اضافه کرد: طبیعتاً تمام جرایم مهم هستند اما جرایم خشن و مواردی که در جامعه التهاباتی را ایجاد می کنند و رفتار مجرم حائز خشونت و درگیری است، برای پلیس از اهمیت بیشتری برخوردار می باشد.
سردار رحیمی تصریح کرد: در بحث برخورد با عاملان جرایم خشن و سرقت های مسلحانه در حوزه دستگیری و کشف آنها با شدت و جدیت بیشتری برخورد می نماییم و این مهم را در اولویت کاری خود قرار داده ایم.




منبع:

1401/06/06
21:44:46
5.0 / 5
548
تگهای خبر: دادسرا , رئیس , راه اندازی , سیاست
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب ثبت آسان
نظر شما در مورد این مطلب
سوال:
= ۹ بعلاوه ۴

ثبت آسان

ثبت شرکت آسان

sabteasan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ثبت آسان محفوظ است