خلیلی مطرح كرد؛
دادگاه های صلح و شورای حل اختلاف، متولی صلح و سازش در جامعه
به گزارش ثبت آسان، معاون اول قوه قضاییه اظهار داشت: شورای حل اختلاف و دادگاه های صلح متولی امر هستند تا صلح و سازش ایجاد کنند و دامنه نظارت آنها وسیع تر شده است.
به گزارش ثبت آسان به نقل از مهر، مراسم آئین افتتاح دادگاه های صلح استان تهران با حضور حجت الاسلام والمسلمین حمزه خلیلی معاون اول قوه قضائیه و علی القاصی رییس دادگستری استان تهران و مسئولان قوه قضائیه بامداد امروز ۱۵ آبان ماه ۱۴۰۳ در مجتمع قضائی امام خمینی اجرا شد.
حجت الاسلام والمسلمین حمزه خلیلی معاون اول قوه قضائیه در این مراسم با اشاره به این که اصل عدالت ثابت است اما تغییراتی باید به شیوه های آن وارد شود اظهار داشت: عدالت یک اصل ثابت است که زمان و مکان نمی شناسد.
وی افزود: چه بگوییم عدالت هو انصاف و چه تعارف دیگری که به میزان فهمی که هرکس از عدالت دارد، با همه این تعاریف عصر و زمان نمی تواند این را کهنه کند. در هر عصر و زمانی باید به این اصل توجه ویژه داشته باشیم و نمی توانیم این اصل را به گونه دیگری تعمیم و توسعه دهیم.
معاون اول قوه قضاییه اظهار داشت: آن چه که ما باید به آن پافشاری نماییم شیوه های رسیدن به این اصل است، پس ما در شیوه ها برای رسیدن به عدالت تغییراتی را می توانیم انجام دهیم. دادگاه ها را باید به سوی عدالت بیشتر سوق دهیم.
وی اضافه کرد: دادگاه های برخط چون نظاره عمومی است می تواند دادگاه های ما را در رسیدگی به عدالت بیشتر برساند، اگر دادگاه بصورت برخط نباشد می توان بصورت سنتی عدالتی در همان حد داشته باشیم، پس نظارت های عمومی می تواند رسیدگی ها را عادلانه تر کند. امروز قضاوت ما عادلانه تر شده اند.
خلیلی با اشاره به این که دادگاه های صلح با شیوه جدید روبروست اظهار داشت: در کنار دادگاه های صلح باید شوراهای حل اختلاف را داشته باشیم. شورای حل اختلاف امروز با دادگاه های صلح متولی امر بکوشد تا صلح و سازش بوجود آورد و دامنه نظارت او وسیع تر شده است.
وی افزود: این یک شیوه جدید در عدلیه است که در گذشته از آن برخوردار نبودیم. برای استواری بخشیدن به بنیان خانواده اگر در محاکم خانواده، شورای حل اختلاف نیز قرار بگیرد و از ظرفیت ها برای صلح و سازش استفاده گردد از طلاق جلوگیری می شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب ثبت آسان