كشاورزان شرق اصفهان خواهان حل مشكل كم آبی دراین منطقه شدند

كشاورزان شرق اصفهان خواهان حل مشكل كم آبی دراین منطقه شدند ثبت آسان: اصفهان – جمعی از كشاورزان منطقه ورزنه در شرق اصفهان با حضور در مقابل شركت آب منطقه ای و استانداری اصفهان، خواهان جاری شدن آب زاینده رود و حل مشكلات ناشی از كم آبی تنگناهای معیشتی خود شدند.


به گزارش ثبت آسان به نقل از ایرنا، اجتماع كنندگان امروز پنجشنبه درمقابل ساختمان شركت آب منطقه ای و اطراف پل خواجو جمع شدند و با سردادن شعارهای در خصوص خواسته های خود به سمت استانداری حركت كردند.
'الله اكبرخامنه ای رهبر'، 'آب زاینده رود، حق مسلم ما است'، درود بر كشاورز'، ' تا آب نیاد تو رودخونه برنمی گردیم تو خونه'، 'از جمله شعارهای این راهپیمایان بود.
راهپیمایان به سمت استانداری حركت كردند و بعد از چند ساعت حضور مقابل استانداری اصفهان و تكرار شعارهای خود به سمت پل خواجو بازگشتند و بتدریج پراكنده شدند.
این افراد درهفته جاری سه بار در مقابل شركت آب منطقه ای تجمع كرده و نسبت به وضعیت خود اعتراض و خواهان تامین آب موردنیاز كشاورزان این منطقه و مبارزه با انچه كه مافیای آب نامیدند، شدند.
كشاورزان تصاویری از امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری در دست داشتند و تاكید می كردند تجمع آنها صرفا صنفی و آبرسانی به شرق اصفهان است و تا این خواسته به حق كشاورزان حل نشود، این تجمعات در ایام بعد هم ادامه پیدا خواهد نمود.
تالاب بین المللی گاوخونی كه همواره از نظر اقتصادی و زیست محیطی فرصت و نعمتی بزرگ برای شهر اصفهان و مناطق اطراف آن محسوب می شد چندسالی است كه به دلیل كمبود آب و خشك شدن زاینده رود از رونق افتاده و الان برخاك نشسته است.
ساكنان منطقه شرق اصفهان بویژه ورزنه كه با استفاده وجود تالاب گاوخونی زندگی خویش را از طریق كشاورزی می گذراندند طی یك دهه اخیر باكم شدن آب این عرصه طبیعی در تنگنا قرار گرفته و از كشاورزی بازمانده اند.
مردم این منطقه در سال های اخیر همواره با برپایی اجتماعات در مكان های مختلف خواهان چاره اندیشی مسئولان شده اند.
تالاب بین المللی گاو خونی واقع در شرق شهر تاریخی اصفهان و در انتهای مسیر زاینده رود قرار دارد كه در سال 1354 به ثبت كنوانسیون رامسر رسید و نام آن در لیست تالاب های بین المللی قرار گرفت.
با خشكی زاینده رود بعنوان تامین كننده اصلی آب تالاب گاوخونی در سال های گذشته، این تالاب هم با كمبود آب روبه رو شد و تهدید زیست محیطی آن هم به لحاظ كانون بالقوه تولید و انتشار ریزگردها در منطقه میانی كشور نگرانی مردم و كارشناسان را برانگیخت.
با توجه به مشكلات ناشی از خشك شدن تالاب گاوخونی، طی چند سال اخیر تلاش های زیادی برای احیای این تالاب صورت گرفته بگونه ای كه در سال 94 برای نخستین بار حقآبه محیط زیست و پایداری رودخانه زاینده رود در برنامه ریزی توزیع منابع آب از سد زاینده رود تصویب گردید و میزان 87 میلیون متر مكعب از حجم آب توزیعی به این بخش اختصاص یافت.
براساس این برنامه مقرر شد كه هر ماه حدود 10 میلیون متر مكعب آب از سد زاینده رود برای پایداری و حفظ اكوسیستم زاینده رود تخصیص یابد.
در برنامه یاد شده، این حجم آب رها شده در پایین دست شهر اصفهان با دریافت پساب تصفیه خانه جنوب اصفهان به سمت تالاب بین المللی گاوخونی تداوم یافته و از 28 آذرماه سال 94 در ایستگاه هیدرومتری شاه كنار اصفهان در هر ثانیه حدود یك و نیم متر مكعب مخلوطی از آب، پساب تصفیه شده و زهاب های كشاورزی به گاوخونی ریخته شد.
معصومه ابتكار معاون رئیس جمهوری هم سال قبل در سفر به منطقه شرق اصفهان از تالاب گاوخونی بعنوان یكی از عرصه های طبیعی در معرض تهدید یاد كرد.
وی هنگام بازدید از تالاب گاوخونی، این عرصه را یكی از با ارزش ترین تالابهای ثبت شده كشور در كنوانسیون رامسر برشمرد و اضافه كرد: دولت در نظر دارد با همكاری وزارتخانه های نیرو و جهاد كشاورزی و كشاورزان منطقه با تعیین و تغییر الگوی كشت، این تالاب را احیا كند.
در همین حال رسول زرگر پور استاندار وقت اصفهان خرداد 95 در همایش گرامیداشت روز جهانی محیط زیست، احیای زاینده رود و تالاب گاوخونی را از برنامه های دولت تدبیر و امید اعلام و تصریح كرد: برای اجرای این برنامه، حداقل پنج سال زمان نیاز است.
از طرفی محسن مهرعلیزاده استاندار اصفهان روز گذشته چهارشنه از اجرای طرح تولید شبكه آب دائمی حاصل از پساب تصفیه خانه ها به حجم 100 میلیون متر مكعب بمنظور رفع مشكل كم آبی اصفهان خبرداد.
وی اضافه كرد: این طرح به كارگروه ملی سازگاری كه وزیران نیرو، كشور، صنعت، معدن و تجارت، جهاد كشاورزی و رئیسان سازمان های برنامه و بودجه و محیط زیست عضو آن هستند عرضه شده است.
وی با اشاره به اینكه این طرح با كمك مالی تعدادی از صنایع بزرگ استان با هزینه 120 میلیارد تومان اجرا خواهد شد، اظهار نمود: با اجرای این طرح یك شبكه آب همیشگی حاصل از پساب (آب خاكستری) داریم كه حدود 60 میلیون متر مكعب آن برای كشت گلخانه ای و 40 میلیون متر مكعب آن برای تالاب گاوخونی مصرف می گردد.
به گفته وی این طرح در سال آینده و بعد از نوروز آغاز می گردد و اجرای بخش های مختلف آن از 6 تا 18 ماه به طول می انجامد.
وی با اشاره به اینكه اصفهان دارای چهار تصفیه خانه است، خاطرنشان كرد: این تصفیه خانه ها حدود 120 میلیون متر مكعب پساب دارند كه می توان از این ظرفیت برای تولید شبكه آب دائمی بهره برد.
استاندار اصفهان با اشاره به سفر چند روزه خود به تهران برای پیگیری مسائل آب و عرضه طرح تولید شبكه دائمی آب، تصریح كرد: دست پُر خدمت مردم اصفهان آمده ام.
وی با اشاره به اینكه مساله آب زاینده رود قابل حل است، اضافه كرد: با وجود كم آبی پیش آمده در حوضه آبریز زاینده رود می توان با اجرای چنین طرح های جدیدی، آب مورد نیاز شرب، صنعت و كشاورزی را تامین كرد.
مهرعلیزاده با اشاره به كاهش 45 درصدی بارش ها در اصفهان، خاطرنشان كرد: حجم آب حوضه آبریز زاینده رود در سال آبی جاری در خوش بینانه ترین حالت حدود 700 میلیون متر مكعب خواهد بود كه به یك سوم در پنج دهه اخیر رسیده است.
وی با اشاره به اینكه در استان اصفهان حدود 200 میلیون متر مكعب آب برای كشت نیاز است، افزود: 300 میلیون متر مكعب برای آب شرب در استان اصفهان مصرف می گردد و حدود 60 میلیون متر مكعب برای یزد و 15 میلیون متر مكعب برای چهارمحال و بختیاری تخصیص می یابد.
استاندار اصفهان تصریح كرد: با این شرایط پیش بینی می گردد كه بهار آینده آبی برای كشت در اصفهان تعلق نگیرد اما در پاییز سال آینده آب به كشاورزان تخصیص می یابد.
وی اظهار داشت: ما وظیفه داریم كه شرایط تامین معیشت مردم را فراهم نماییم بنابراین طرح های بسیاری در استانداری اصفهان برای این منظور بررسی شده است.
به گفته وی بر مبنای طرحی می توان با 30 میلیون متر مكعب آب در سال برای 11 هزار نفر در كار كشاورزی و كشت گلخانه ای، شغل تولید كرد كه اجرای این طرح ها، مستلزم تامین مالی است.
وی همینطور درباره طرح سد تونل سوم كوهرنگ اظهار داشت: اجرای تونل سوم كوهرنگ از سال 73 شروع شده و فقط پنج درصد كار آن باقی مانده است.
وی با اشاره به اینكه كار ساختن سد تونل سوم كوهرنگ هم از سال 89 شروع شده است، اضافه كرد: قرار بود این سد در چهار سال تولید شود اما تا كنون 20 درصد پیشرفت فیزیكی داشته است.
وی با اشاره به تامین منابع مالی و انتخاب پیمانكار برای اجرای سد تونل سوم كوهرنگ تصریح كرد كه تكمیل این سد ممكن است حدود 2 سال طول بكشد.
ت/3011/ 1339 /


1396/12/17
20:33:59
5.0 / 5
4630
تگهای خبر: تولید , ثبت , رئیس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب ثبت آسان
نظر شما در مورد این مطلب
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳

ثبت آسان

ثبت شرکت آسان

sabteasan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ثبت آسان محفوظ است