معامله اراضی خارج از محدوده پیش زمینه تغییر كاربری است
ثبت آسان: گرگان – مدیر كل امور اراضی سازمان جهاد كشاورزی گلستان؛ خرید و فروش زمین های خارج از محدوده شهرها و روستاهای استان را از عوامل تغییر كاربری اراضی بیان كرد و از شهروندان خواست كه در این پیوند از امور اراضی شهرستان ها استعلام بگیرند تا در آینده دچار مشكل نشوند.
حسن خسروی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار نمود: كسانی كه زمین های خارج از محدوده شهرها و روستاها را خرید می كنند، امیدوار به الحاق این اراضی به محدوده های مسكونی نباشند.
وی با اشاره به اینكه افزایش جریمه از راهكارهای حفظ كاربری اراضی است، اضافه كرد: كاهش فعالیت كسانی كه به صورت غیرمجاز اقدام به تغییر كاربری اراضی می كنند، تنهابا اصلاح قانون و افزایش میزان جریمه دست یافتنی است.
به گفته وی؛ قانون جریمه كسانی كه اقدام به ساخت و ساز غیرمجاز می كنند را یك تا سه برابر نرخ روز اعلام نموده كه باید این جریمه تا پنج برابر افزایش یابد تا به حفظ كاربری اراضی كمك گردد.
خسروی كه در ایرنا مركز گلستان حضور یافته بود، در مورد ساخت و سازهای غیرمجاز هم تصریح كرد: با اقدام هایی كه طی چند سال اخیر در جهت مقابله با ساخت وسازهای غیرمجاز با مشاركت و هماهنگی دستگاه های مرتبط همچون منابع طبیعی، محیط زیست، انتظامی و دستگاه قضایی انجام شد، حفظ كاربری اراضی تثبیت شده است.
وی افزود: سال قبل 307 مورد تغییر كاربری زمین در استان شناسایی شد كه 216 مورد اراضی زراعی، 84 مورد اراضی باغی، پنج مورد ساخت و ساز غیرمجاز و دو مورد تغییر كاربری زمین برای تولید معابر بود كه به 283 مورد اخطار كتبی توقف عملیات به صورت تسلیمی و 22 مورد اخطار الصاقی داده شد.
مدیركل امور اراضی گلستان اظهار داشت: در این مدت 204 مورد اجرای تبصره دو ماده 10 قانون حفظ كاربری اراضی با هماهنگی مراجع قضایی در استان برای توقف عملیات در بدو كار انجام و 39 مورد احكام قضایی صادر شده، به اجرا درآمد.
به گفته وی؛ در مجموع سال قبل از 36هكتار اراضی استان رفع تصرف شد.
خسروی بیشترین ساخت و ساز غیرمجاز در استان گلستان را مربوط به شهرستان گرگان دانست وافزود: این ساختمان سازی های غیرمجاز و تغییر كاربری بیشتر در مناطق توشن، شصت كلاته، هاشم آباد و زیارت بوده و سال قبل 172 مورد حكم تخریب اجرا شد.
در استان گلستان 620 هزار هكتار زمین كشاورزی وجود دارد و اقتصاد اصلی ساكنان آن برپایه كشاورزی و دامپروری است، این استان یك میلیون و 869 هزار نفر جمعیت دارد كه بیش از 47 درصد آنان در مناطق روستایی سكونت دارند.
با توجه به خاك مرغوب، اراضی جنگلی و آب و هوای مطلوب مناطق مختلف این استان در معرض زمین خواری و تغییر كاربری از جانب افراد سودجو قرار دارد.
6204/1648
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب ثبت آسان