مدیركل پیشگیری های مردمی معاونت اجتماعی قوه قضاییه مطرح كرد
بهره برداری از ظرفیت قضایی برای بازگشت كودكان كار به مدرسه
ثبت آسان: مدیركل پیشگیری های مردمی و مشاركت های مدنی معاونت اجتماعی و جلوگیری از وقوع جرم قوه قضاییه اظهار داشت: از ظرفیت همكاران قضایی برای بازگرداندن كودكان كار به مدرسه استفاده می شود.
به گزارش ثبت آسان به نقل از معاونت اجتماعی و جلوگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، سیدعلی اصغر رفاهی در نشست با مدیران كل مشاركت های مردمی دستگاه ها و وزارتخانه ها با تاكید بر تعیین تكلیف وضعیت كودكان كار اضافه كرد: كودكان كار قسمتی از این جامعه هستند كه نیاز دارند مانند دیگر همسالان خود كودكی كنند.
وی افزود: متاسفانه خیلی از كودكان كار از امكانات اولیه مانند تحصیل هم محروم هستند و همه نهادها باید برای رفع این معضل تلاش كنند و سنگ تمام بگذارند.
رفاهی هدف اصلی اهمیت به كودكان كار را كاهش تعداد آنان برشمرد و اظهاركرد: شاید كمك كردن به كودكان كار در بعد تغذیه، تحصیل و غیره مهم باشد اما مهم تر از آن این است كه تلاش های دستگاه ها سبب كاهش تعداد آنان شود.
در ادامه احمدرضا پرنده مدیركل لطمه های اجتماعی وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی در این جلسه اظهار داشت: حدود ۹۶ هزار كودك كار بازمانده از تحصیل شناسایی شدند كه ۲۲۰۰ نفر مربوط به استان سیستان و بلوچستان است.
وی با اشاره به تفاهم نامه بین وزارت تعاون، كار ور فاه اجتماعی و وزارت آموزش و پرورش درباره بازگرداندن كودكان بازمانده از تحصیل به مدرسه، افزود: بر طبق این تفاهم نامه با شماره تلفن ۶۵ هزار كودك كار تماس گرفته شد كه ۳۵ هزار نفر پاسخ دادند؛ البته چندین هزار كودك كار هیچ شماره تماسی ندارند.
پرنده با اشاره به اینكه طبق خود اظهاری پاسخ دهندگان، ۱۹ هزار كودك از این تعداد مدرسه نمی رفتند، اظهار داشت: در این خود اظهاری خانواده ها اعلام كردند۱۰ هزار كودك معلول هستند و ۳۶۰۰ نفر هم به سبب نداشتن توان مالی به مدرسه نمی روند.
مدیركل لطمه های اجتماعی وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی نیز، اظهار نمود: كودكان كار سه استان سیستان و بلوچستان، هرمزگان و لرستان را به صورت پایلوت انتخاب كردیم تا آنان به چرخه مدرسه بازگردند.
وی افزود: ۵۰۰ كودك از ۳۵۰۰ نفری كه به سبب مشكل مالی از تحصیل بازمانده بودند به مدرسه و كلاس درس بازگشتند.
نماینده شهرداری باز در این جلسه، اظهار داشت: ۷۵ درصد كودكان كار تحت پوشش وحمایت، اتباع هستند و ۵۰۰ نفر از این كودكان در چهار مدرسه آموزش داده می شوند.
فرهاد اقطار رئیس دبیرخانه مشاركت های مردمی سازمان بهزیستی هم با اشاره به اینكه به ۲۵درصد والدین كودكان كار دسترسی نداریم اظهار داشت: وضعیت اتباع خارجه باید توسط وزارت امور خارجه تعیین تكلیف شود چون تعداد آنها در حال زیاد شدن است.
وی افزود: موج گرانی و تورم بر كودكان كار بازمانده از تحصیل تاثیر فراوانی دارد؛ برخی كودكان كار مهر به مدرسه رفتند اما به سبب بضاعت مالی تحصیل را رها كرده و وارد چرخه كار شدند.
نمایش آمار كودكان كار بازمانده از تحصیل به دبیرخانه شبكه مدیران، برگزاری كارگاه های آموزشی سجام به منظور پیگیری حقوق عامه و جلوگیری از جرایم و لطمه ها، اندیشیدن تمهیداتی درباره كودكانی كه والدین مانع تحصیل می شوند، تعیین تكلیف اتباع خارجی در وزارت خارجه، تسریع در تصویب لایحه سازمان های مردم نهاد همچون مصوبات این نشست بود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب ثبت آسان