امام جمعه یزد تاكید كرد:
برخی دلالان مانع خودكفایی كشور در تولید هستند
به گزارش ثبت آسان امام جمعه یزد با بیان این كه فرهنگ سود محوری یكی از جدی ترین مشكلات اقتصادی كشور است، اظهار داشت: برخی دلالان مانع خودكفایی كشور در تولید هستند كه ورود جدی دستگاه قضایی را می طلبد.
به گزارش ثبت آسان به نقل از ایسنا، آیت الله «محمدرضا ناصری یزدی» در جریان دیدار با وزیر دادگستری ضمن تاكید بر پیگیری برای رفع مشكلاتی كه در كشور و استان حاكم است، اظهار نمود: در اقتصاد مقاومتی، موضوعی كه الان دولت و همه دست اندركاران باید به آن توجه داشته باشند، در درجه اول تقویت روحیه خودباوری و روحیه ای است كه توانمندی خودشان را درك كنند.
وی ادامه داد: یكی از خصلت هایی كه امیرالمومنین در نهج البلاغه و برای فلسفه بعثت نقل می كنند، این است كه پیامبر اكرم (ص) گنجینه ها و ظرفیت هایی كه در اذهان انسان های مختلف وجود داشت را شكوفا كرده و به میدان آوردند.
امام جمعه یزد اظهار داشت: این كه انسان در درون خودش باور كند كه می تواند، موضوعی است كه می تواند زمینه پیشرفت همه جانبه كشور را برطرف كند.
ناصری یزدی در ادامه با بیان این كه الان جنبه تفكر در فعالیت های مختلف و حتی در تصمیم گیری ها كم رنگ است خاطرنشان كرد: الان در جامعه و مدارس ما چنین موضوعی وارد نشده و غرب اجازه تقویت تفكر و تعقل بعنوان پایه های پیشرفت را نداده اند.
این مسئول اظهار داشت: برخی كارخانه هایی كه در استان تعطیل هستند دلیل تعطیلی خویش را كمبود قطعه می دانند و به همه جا رجوع می كنند كه بتوانند وام های كلان بگیرند و قطعات را وارد نمایند.
وی تصریح كرد: با بعضی از این تولید كنندگان كه صحبت می كردیم از آنها سوال كردیم كه شما استعداد كمتری از چینی ها دارید كه با پاسخ منفی آنها روبرو می شدیم اما همچنان اعتماد به ظرفیت های داخلی را در كارهای خود وارد نمی كردند.
نماینده ولی فقیه در استان یزد اضافه كرد: در طول 40 سال قبل خیلی كارها را خودمان می توانستیم انجام دهیم ولی به علت عدم اعتماد به ظرفیت های داخلی از یك سو و تنبلی از جانب دیگر، تولید كشور را به واردات وابسته كردیم و با هر فشار خارجی به مشكل بر می خوریم.
ناصری یزدی افزود: اگر یك سال در تمام محصولات به ظرفیت های داخلی اعتماد لازم را داشته باشیم، بطور قطع می توانیم در خیلی از موارد خودكفا شویم و زمینه ای فراهم نماییم كه كشور به مقاومت لازم در ارتباط با مسائل اقتصادی برسد و اقتصاد مقاومتی را به معنای واقعی كلمه محقق نماییم.
امام جمعه یزد با انتقاد بر وجود روحیه و فرهنگ سودمحوری در میان تولید كنندگان و فعالان اقتصادی اظهار داشت: لازم است تلاش نماییم كه فرهنگ سودمحوری را از اقتصاد كشور دور نماییم و تلاش در جهت تولید محصولات مورد نیاز كشور را جایگزین آن نماییم.
وی با اشاره به این كه الان اقتصاد های كلان دنیا متوجه شده اند كه سودمحوری نمی تواند زمینه پیشرفت آنها را فراهم آورد اظهار داشت: متاسفانه وجود این فرهنگ در بازرگانی ما منجر به خسارت های فراوانی شده و همین خسارت هم ما را از جلو رفتن بازداشته است.
نماینده ولی فقیه در استان یزد تصریح كرد: بر پایه فرهنگ و روحیه سودمحوری، تولید كننده و تمام فعالان اقتصادی به جای اینكه نگاه كنند چه چیزی مورد نیاز جامعه است كه آنرا تولید یا وارد كنند، به دنبال محصولی می روند كه سود زیادی برای آنها داشته باشد.
ناصری یزدی وجود برخی دلال ها در مسائل اقتصادی كشور را مانع پیشرفت كشور دانست و عنوان كرد: برخی دلالان به علت اینكه اگر كشور در محصول در رابطه با آنها همچون چادر مشكی خودكفا شود، سودشان قطع می شود به شدت جلوی خودكفایی كشور را می گیرند.
امام جمعه یزد تصریح كرد: نظارت های قوه قضائیه باید از ابتدا و در حوزه جلوگیری از وقوع جرایم اقتصادی باشد و نگذاریم كار به جایی برسد كه ابتدا جرم های بزرگ در كشور به وقوع بپیوندد و بعد ما بخواهیم نسبت به برخورد با متخلفان اقدام نماییم در صورتیكه می توانیم اصلا نگذاریم تخلفی در كشور باشد.
وی با تاكید بر این كه علت اصلی در وقوع خیلی از جرایم در حوزه های مختلف همچون اقتصادی و مسائل مختلف دیگر ترك دو فریضه واجب امر به معروف و نهی از منكر است.
نماینده ولی فقیه در استان یزد به مصوبه صورت گرفته در ارتباط با این دو فریضه اشاره نمود و با اشاره به اینكه این مصوبه برای رفع مشكلات كافی نیست اظهار داشت: امر به معروف و نهی از منكر در كشور نیازمند یك تشكل و سازمان توانمندی است كه بتواند مسائل را به صورت درست و با در نظر گرفتن شرایط آن اجرا نماید.
ناصری یزدی با بیان این كه در این عرصه پیشنهادهای گوناگونی برای ایجاد یك سازمان زیرنظر ارگان های مختلف عنوان شد كه هر كدام با مخالفت هایی روبرو بود اضافه كرد: پیشنهاد می كنم سازمانی در این رابطه زیر نظر قوه قضائیه ایجاد شود و با قوت كار خویش را در حوزه امر به معروف و نهی از منكر انجام دهد.
امام جمعه یزد تصریح كرد: البته در این عرصه باید توجه ویژه داشت كه این دو فریضه بر مبنای شرایط در نظر گرفته شده برای آن در دین اسلام اجرایی شود و افرادی متشخص و با اخلاق برای آن در نظر گرفته شود و برای اجرای این دو فریضه هم دوره های لازم را ببینند.
او در آخر خاطرنشان كرد: تا زمان كه این دو فریضه به درستی در كشور اجرایی نشود، بطور قطع خیلی از مشكلاتی و تخلفاتی كه الان در كشور مشاهده می نماییم هم برطرف نمی گردد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب ثبت آسان