رییس سازمان زندان ها:

زندان را باید به کارگاه تولیدی کرامت محور تبدیل کرد

زندان را باید به کارگاه تولیدی کرامت محور تبدیل کرد به گزارش ثبت آسان رئیس سازمان زندان ها در نشستی با کارآفرینان نمونه کشور، ضمن دعوت از آنان برای توسعه اشتغال در زندان و تامین بازار فروش برای محصولات مددجویان، اظهار داشت: بازسازگاری زندانیان زمانی محقق می شود که ضمن تحمل کیفر، حرفه ای هم بیاموزند و پس از خروج به همراه اقدامات مراقبتی، به بازار کار وارد شوند.


به گزارش ثبت آسان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان زندان ها و اقدمات تأمینی و تربیتی کشور، تعدادی از کارآفرینان کشور در نشستی با حضور دکتر غلامعلی محمدی رییس سازمان زندان ها و با محوریت توسعه حوزه اشتغال و اشتغال زایی در زندان ها به گفتگو و تبادل نظر نشستند.
در این جلسه محمدی با تاکید بر این که در زندان های کشور مکلف به امور اجرائی مددجویان ساکن در زندان ها هستیم، اظهار داشت: اغلب مددجویان کشور به واقع نیازمند مشاوره های فکری و حتی کمک های مادی هستند که باید در هردو جهت به آنان کمک کرد.
*با اشتغال کاری کنید که زندانیان به حیات طیبه ‍شان دست یابند
وی اشاره کرد: در کشوری زندگی می نماییم که نباید از همسایه خود غافل شویم و بالتبع یکی از این همسایه ها نیز زندان و زندانیان است. پس لازم است با بهره گیری از قابلیت ها و ظرفیت هایی مثل اقدامات کارآفرینی و یا کمک های خیرین و نیز همکاری سایر دستگاهها کاری نماییم که این افراد بتوانند به حیات طیبه خودشان دسترسی پیدا کنند.
رییس سازمان زندان ها توضیح داد: در زمینه معنوی موظف به تربیت روح و فکر مددجویان هستیم و از حیث مادی نیز باید سراغ کمک های مادی در پروسه روند اصلاحی و تربیتی برویم. ضمن این که با اهمیت ترین وظیفه سازمان زندان ها و هدف مجازات مطابق با علم کیفرشناسی امر اصلاح و تربیت است.
محمدی افزود: موضوع اصلاح و تربیت، فهم و ادراک مشترک همه جوامع درباب نگهداری زندانیان است؛ بدین سبب همین بحث اشتغال زندانیان شامل مولد و نشسته می تواند بهترین بستری باشد که درخدمت اصلاح و تربیت مددجویان بکار گرفته شوند. این می تواند مسیری برای ورود کارآفرینان به این امر خیر باشند.
*کارآفرینان بازاری برای فروش تولیدات مددجویان فراهم کنند
وی تقویت آمار اشتغال در زندان ها را لازم دانست و اظهار داشت: مددجویان زندان ها عمدتاً در بحث فروش اجناس تولیدی شان در زندان است که به مشکل می خورند. امیدوار هستم کارآفرینان در وضعیت اقتصادی کشور، بازاری را هم برای فروش تولیدات مددجویان ما برقرار سازند. ما در هردو بخش مشکلاتی را پیش رو می بینیم.
رییس سازمان زندان ها با اعلان اینکه آمار بازگشت مجدد افرادی که در زندان تحت حرفه آموزی قرار می گیرند، از نرخ پایینی برخوردار است، تاکید داشت: باور داریم هروقت زندانی بتواند حرفه و شغلی یاد بگیرد و پس از خروج از زندان نیز تحت حمایت های سازمانی قرار گیرد، بازگشت مجدد آنان به زندان ها بسیار کاهش می یابد.
وی افزود: بازسازگاری زندانیان زمانی محقق می شود که ضمن تحمل کیفر، حرفه ای هم بیاموزند و پس از خروج ضمن اقدامات مراقبتی به بازار کار وارد شوند. بدین سبب لازم است ریشه بیکاری در زندان ها را بخشکانیم یا به حداقل ممکن برسانیم.
*کارآفرینان توسعه اشتغال در زندان را توفیق بدانند
محمدی اینطور نیز خطاب به کارآفرینان مشتاق به کار در زندان ها اظهار داشت: ما نیاز به راه های کاربردی برای عملیاتی کردن اشتغال مولد و توسعه اشتغال نشسته و البته بازاریابی و فروش محصولات آنان داریم پس باید قدم مثبتی در این راه برداشت. براین اساس هم توسعه اشتغال در زندان ها اساسا توفیق و کسب خیری برای شما خواهد بود و بدانید در راه خیر قدم گذاشته اید.
رییس سازمان زندان ها با اشاره به روایات دینی در دستگیری از این چنین نیازمندانی اظهار داشت: امام صادق(ع) می فرمایند اگر یک مسلمان گره ای از کار کسی باز کند ثوابش ده ها برابر بیشتر از خواندن زیارت عاشورا زیر قبه امام حسین(ع) است؛ پس بدانید ورود شما و گره گشایی از این مددجویان به دستان شما چه ثواب و خیری برایتان رقم خواهد زد.
*برای ما نه زندان بلکه ملاک باید حبس باشد
وی در این جلسه همین طور ضمن اشاره به دو عملکرد سازمان زندان ها طی مدت اخیر تصریح کرد: با بررسی هایی که داشتیم متوجه شدیم که طی ۹ ماه اخیر نزدیک به ۶۳ هزار نفر از افراد ورودی به زندان ها را کسانی تشکیل داده اند که مدت حضورشان در زندان کمتر از سه روز بوده است.
محمدی با اشاره به راه حل طراحی شده برای حل این مشکل افزود: سعی کردیم منهای تعیین وثیقه اموال غیرمنقول، مال منقول مثل خودرو یا طلا را نیز بعنوان وثیقه تعریف نماییم که بتازگی نیز بخشنامه آن توسط دادستان محترم کل کشور ابلاغ گردیده است. این اقدام مانع جلوگیری ورود چندهزار نفر به زندان خواهد شد.
وی همین طور توضیح داد: زندان به ماهوی زندان بودن، مطرح نیست چونکه ما با افرادی مواجه ایم که با وجود ارتکاب جرم اما لزوما جایشان در زندان نیست. بجای زندان باید حبس ملاک عمل قرار گرفته و حتما نباید محل اقدام ما خود زندان باشد.
*از مکانیزم هایی استفاده نمائیم که زندانی تشویق به کار شود
محمدی در این راستا از برنامه ریزی برای تدارک هرچه بیشتر و سریع تر پایندهای الکترونیک آگاهی داد و در عین حال با اشاره به هزینه کرد بالای زندان ها، اظهار داشت: اگر مددجویان را تحت پوشش سامانه های الکترونیک قرار دهیم، دیگر شاهد هزینه های جاری و لطمه های زندان نخواهیم بود.
رییس سازمان زندان ها اعتقاد داشت: زندان را باید تبدیل به کارگاه تولیدی کرامت محور کرد. بدین سبب با استفاده حداکثری از تجربیات و پیشنهادات شما کارآفرینان باید سراغ کارگروه هایی در زمینه های بازاریابی، اشتغال نشسته، اشتغال مولد، اشتغال خانواده ها، کارهای خدماتی و غیره رفت. درخواست می کنم کارآفرینان از زندان ها نیز بازدید کنند تا از ظرفیت‎های زندان استفاده حداکثری شود.
وی بیان کرد: اگر ما از اصلاح و تربیت و بازپروری و منع بر بازگشت آنان به زندان دم می زنیم، باید سراغ اشتغال برویم. نباید وقتی به زندانی می‎رویم، شاهد افرادی باشیم که همیشه روی تخت‎ها خوابیده‎اند. باید کاری نماییم که افراد در زندان ها مشغول به کار شوند و انگیزه کار را برایشان ایجاد کرد. از مکانیزمهایی استفاده نمائیم که زندانی تشویق و تشویق به کار شود.
*الگویی از اشتغال حداکثری زندانیان را طراحی می کنیم
محمدی توجه به خانواده زندانیان را نیز یاد شده قرار داد و اظهار داشت: اصل شخصی بودن مجازات فقط مستولی بر خود زندانی است و نه خانوده او؛ بدین سبب باید زمینه اشتغال را نیز برای خانوده آنان فراهم نماییم تا در وضعیت اقتصادی امروز مشکلات مضاعفی بر آنان ایجاد نشود.
رییس سازمان زندان ها در آخر از تعیین اقدامی جدی برای اشتغال مددجویان گفت و عنوان کرد: بزودی یک زندان در استان تهران و یک استان را در کشور بعنوان پایلوتی در امر اشتغال زایی قرار خواهیم داد تا الگویی برای زندان ها باشد. نهایتاً هم بتوان به نمونه ای از اشتغال حداکثری در زندان ها برسیم.
در این جلسه تعدادی از کارآفرینان مطرح کشور به بیان دیدگاه ها و نظرات خود پرداخته و جهت توسعه اشتغال در زندان ها ابراز علاقه مندی و اعلام آمادگی کردند.




منبع:

1400/10/27
23:24:25
5.0 / 5
968
تگهای خبر: اشتغال , اقتصاد , بازار , بازاریابی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب ثبت آسان
نظر شما در مورد این مطلب
سوال:
= ۸ بعلاوه ۲

ثبت آسان

ثبت شرکت آسان

sabteasan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ثبت آسان محفوظ است