رئیس كل محاكم تهران:

رویکرد مشاوره ای و اصلاحی در مجتمع قضایی فهمیده حاکم است

رویکرد مشاوره ای و اصلاحی در مجتمع قضایی فهمیده حاکم است به گزارش ثبت آسان، رئیس کل محاکم تهران اظهار داشت: در مجتمع قضایی شهید فهمیده (اطفال) ۴ شعبه فعال داریم و رویکرد مشاوره ای و اصلاحی در این مجتمع حاکم است.


به گزارش ثبت آسان به نقل از قوه قضاییه، یحیی جعفری در حاشیه بازدید از مجتمع قضایی شهید فهمیده، اظهار داشت: طبق مقررات و آیین دادرسی کیفری مجرمانی که سن شان زیر ۱۸سال تمام است در مجتمع قضایی شهید فهمیده ( اطفال) به جرایم شان رسیدگی می شود که عموماً از ۲ قشر، افراد نابالغ و افراد بالغ زیر ۱۸ سال است.
وی ضمن اشاره به اینکه «در مجتمع قضایی شهید فهمیده ( اطفال) ۴ شعبه فعال داریم»، اضافه کرد: در این مجتمع، تنبیه هایی که برای این قشر بزهکار دیده شده با افراد بزرگ سال متفاوت می باشد و به تناسب جرایمی است که انجام می دهند.
رئیس کل محاکم تهران با بیان اینکه «در مجتمع قضایی شهید فهمیده حضور والدین در رسیدگی به پرونده ها ضروری است»، خاطرنشان کرد: حضور مشاور اطفال هم ضروریست و این امر به اصلاح مجرمان و پیشرفت امور قضایی کمک می نماید.
جعفری خاطرنشان کرد: روندی که در تعقیب کیفری و دادرسی در دادگاه ها داریم در این مجتمع شکل متفاوتی دارد؛ پرونده افراد زیر ۱۵ سال به صورت مستقیم در این مجتمع رسیدگی می شود و مرحله دادسرا ندارند و برای افراد بالای ۱۵ سال و زیر ۱۸ سال تمام، کیفرخواست دادسرا صادر می شود؛ مرحله محاکمه و دادرسی در مجتمع قضایی اطفال صورت می گیرد.
رئیس کل محاکم تهران ضمن اشاره به اقداماتی که برای کاهش ورودی پرونده ها به مجتمع قضایی شهید فهمیده انجام شده است، اظهار داشت: رویکرد مشاوره ای و اصلاحی در این مجتمع حاکم است و تا آنجاییکه امکان داشته باشد، با عرضه مشاوره و رسیدگی به توضیحاتی که از خانواده ها و اطفال گرفته می شود، به پرونده ها رسیدگی می شود؛ هدف اینست این اطفالی که عموماً به رشد و بلوغ اجتماعی کامل نرسیدند، بتوانند به جامعه برگردند مگر این که قصد و انگیزه مجرمانه برای آنها احراز بشود و به تناسب جرایمی که مرتکب شده اند، مجازات می شوند.
جعفری ضمن اشاره به اینکه «آسیب شناسی بزهکاری اطفال و نوجوانان بحث مفصلی دارد»، اظهار داشت: باید در این حوزه حتما کار شود، علت ها مختلف است. یکی از دلایل همان عدم توجه والدین به فرزندان یا بدسرپرستی و بی سرپرستی است. که عموماً بچه هایی که مرتکب جرایم می شوند گرفتار بدسرپرستی و بی سرپرستی هستند.
وی خاطرنشان کرد: کودکان پیش از آن که بزهکار و بزه دیده شوند خودشان جایی صدمه دیده اند و ناخواسته بدون این که انگیزه واقعی مجرمانه ای داشته باشند، مرتکب جرم شده اند اما به هر حال، قوانین حاکم است و طبق آن به جرایم شان رسیدگی می شود.
رئیس کل دادگاه های عمومی و انقلاب تهران با بیان اینکه «نقش خانواده ها در تربیت فرزندان بسیار موثر است»، اضافه کرد: اگر خانواده ها بر تربیت فرزندان خود نظارت داشته باشند و بتوانند خواسته های آنها را جایی که صحیح باشد، بجا بیاورند، بسیاری از مشکلات حل می شود؛ چونکه برخی از جرایم ارتکابی در همچین قشری، ناشی از انتقام جویی از خانواده، همسایه، جامعه، مدرسه است که صدمه شناسی و برنامه ریزی هدفمند و هوشمندانه در این خصوص لازم است.
در این بازدید حجت الاسلام والمسلمین علی زمانی معاون امور کیفری و فلاح مدیر دفتر کل محاکم تهران، رئیس کل دادگاه های عمومی و انقلاب تهران را همراهی کردند.




منبع:

1401/08/23
12:29:26
5.0 / 5
909
تگهای خبر: امور قضایی , دادسرا , رئیس , سرپرست
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب ثبت آسان
نظر شما در مورد این مطلب
سوال:
= ۳ بعلاوه ۱

ثبت آسان

ثبت شرکت آسان

sabteasan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ثبت آسان محفوظ است