اخبار حقوقی و قضایی در هفته ای كه گذشت
پرواز ناتمام خانواده علی دایی
به گزارش ثبت آسان، ممانعت از خروج خانواده علی دایی از کشور، تایید حکم اعدام محمدقبادلو و پذیرش فرجام خواهی سامان صیدی از متهمان حوادث اخیر در دیوان عالی کشور همچون اخبار قضایی این هفته بودند.
با اهمیت ترین اخبار حقوقی و قضایی در هفته ای که گذشت را در این گزارش ایسنا می خوانید:
محسنی اژه ای: از نقطه نظرات مختلف ناراحت نمی شویم
حجت الاسلام و المسلمین حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه ای رئیس قوه قضاییه اظهار داشت: از نقطه نظرات مختلف و مجادلات در مباحث حقوقی، نه تنها نگران و ناراحت نمی شویم بلکه درصورتیکه مستدل و منطقی و به دور از غرض ورزی باشند، از آنها استقبال هم می نماییم.
آخرین وضعیت پرونده مهسا امینی و بابک زنجانی/کشف حجاب، جرم است
حجت الاسلام منتظری دادستان کل کشور در نشست خبری هفته گذشته در پاسخ به سوالی در رابطه با آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده مهسا امینی اظهار داشت: مستحضرید پزشکی قانونی با بررسی علمی و جامع نظر خویش را بصورت رسمی اعلام نمود و بعد از آن خانواده امینی از نظام پزشکی شکایت کردند. این شکایت برای کار کارشناسی به هیات پزشکی ارسال شده و تا کنون نظر هیات پزشکی اعلام نشده است.
دادستان کل کشور در پاسخ به سوالی در رابطه با آخرین وضعیت پرونده بابک زنجانی و بازگرداندن اموال خارج از کشور در این پرونده به داخل کشور و اجرای حکم به کجا رسید؟ اظهار داشت: در پرونده بابک زنجانی انچه که مورد اهتمام دستگاه قضایی و دولت بود این بود اموالی که از بیت المال اختلاس شده برگردد بنابراین فرصت هایی که داده شده برای این مسئله بوده است. قسمتی از سرمایه خارج از کشور منتقل شده است. برای برگرداندن اموال احتیاج به اقدامات لازم بود و پیشرفت هایی خوبی برای برگرداندن اموال شده و بخشی برگشته و بخشی در دولت کارهای مقدماتی اش به انجام می رسد. اگرچنانچه تمام اموالی که توسط او اختلاس شده برگشت نسبت به اجرای حکم تصمیم گیری می شود.
دادستان کل کشور در رابطه با حجاب هم در قسمتی از صحبت هایش اظهار داشت: برای حفظ سلامت ایمنی خود و خانواده حجاب را رعایت نمایند و کشف حجاب نکنند و اگر به مرحله ای برسد که جرم مشهود باشد، دستگاه های مربوطه به وظایف خود عمل می کنند.
منتظری همینطور با حضور در شعب مختلف دادسرای عمومی و انقلاب تهران با کارکنان قضایی همچون بازجو ها، قضات و معاونان ستادی دادسرای تهران دیدار نمود و درباب تعدادی از پرونده های متشکله در شعب و نحوه بررسی آنها موارد را مورد بررسی قرار داد و بر تسریع رسیدگی به پرونده های قضایی اصرار کرد.
دادستان کل کشور همینطور در نشست هم اندیشی و بررسی مسائل و مشکلات "اهالی فرهنگ و هنر" با حضور تعدادی از هنرمندان ضمن تبیین وضعیت موجود و جنگ ترکیبی دشمن ضد نظام جمهوری اسلامی ایران دستوراتی را در جهت تعامل بیشتر و رسیدگی به مشکلات مطرح شده از جانب هنرمندان به متولیان امر صادر کرد.
هیچ متهم بلاتکلیفی درباب پرونده اغتشاشات اخیر نداریم
حجت الاسلام و المسلمین محمد مصدق معاون اول قوه قضاییه اظهار داشت: این که متهمی درباب اغتشاشات اخیر بلاتکلیف باشد و نداند که مقرر است چه اتفاقی در آینده برای وی رخ دهد، نداریم.
ارسال ۶۲۱ نامه و گزارش در امتداد پشتیبانی از شرکت های دانش بنیان
ذبیح الله خداییان رئیس سازمان بازرسی کل کشور اظهار داشت: مدیری که اقدامات خود رادر چارچوب قانون انجام می دهد نباید ترسی از نظارت و بازرسی داشته باشد.
تدوین ۳۵ برنامه نظارت و بازرسی، برگزاری ۳۰۱ جلسه کارگروه ملی و استانی پشتیبانی از شرکت های دانش بنیان و صیانت از نخبگان، احصاء قوانین محوری و تکالیف دستگاه های اجرائی، استقرار هیات بازرسی در دستگاه های اجرایی و صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری، ارسال ۶۲۱ نامه و گزارش هشداری، انجام ۳۵۰ بازدید میدانی از پارک های علم و فناوری و مراکز نوآوری و شرکت های دانش بنیان و رسیدگی به شکایات واصله به سازمان بازرسی همچون اقدامات این سازمان در زمینه پشتیبانی از شرکت دانش بنیان است که خدائیان به آنها اشاره نمود.
مهمترین مشکل در مبارزه با فساد از دید وزیر دادگستری
امین حسین رحیمی وزیر دادگستری اظهار داشت: با اهمیت ترین مشکل در مبارزه با فساد در کشورمان اموال ناشی از فساد است که تابحال موفق به استرداد آنها نشده ایم.
هیچ کجای دنیا نمی توانید میزان حمایت ما از زندانیان را ببینید
غلامعلی محمدی رئیس سازمان زندان ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور اظهار داشت: حقوق شهروندی زندانیان (به طور) کامل رعایت می شود ولی عده ای بازهم نمی خواهند دست از هجمه بردارند.
جلوگیری از ورشکستگی یک واحد تولیدی با ۱۵۰ کارگر
علی القاصی رئیس کل دادگستری استان تهران از خروج از ورشکستگی و جلوگیری از بیکاری ۱۵۰ نفر کارگریک شرکت تولیدی در زمینه فولاد با پیگیری ها و حمایت های قضایی دادگستری استان تهران آگاهی داد.
وی همین طور اظهار داشت: با صاحبان حسابهای مشکوک که جریان مالی شان ناسالم بوده و افرادی که در کف میدان اقداماتی را با هدف اختلال در بازار ارز انجام می دهند، برخورد خواهد شد و در این رابطه هم دستوراتی صادر گردیده است.
تنظیم اسناد عادی و قولنامه ها معضل بزرگی برای نظام حقوقی کشور شده است
حسن بابایی رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، با اظهار امیدواری از برطرف شدن مشکلات و معضلات قانونی، درآمدی و سایر مسائل پیش روی جامعه سردفتری به عنوان کاتبان بالعدل و با سابقه ای بیشتر از یک قرن فعالیت و تنظیم روابط حقوقی مردم اظهار داشت: تنظیم سند رسمی اقدامی ارزشمند در ایجاد بهداشت حقوقی و کاهش دعاوی است چون که امروزه تنظیم اسناد عادی و قولنامه ها معضل بزرگی برای نظام حقوقی و قضایی کشور شده است.
حکم اعدام محمد قبادلو تایید شد/پذیرش فرجام خواهی سامان صیدی
در هفته گذشته دیوان عالی کشور اعلام نمود که با رد فرجام خواهی به عمل آمده در پرونده محمد قبادلو، دادنامه نامبرده را مستنداٌ به شق الف ماده ۴۶۹ قانون آیین دادرسی کیفری ابرام کرد.
محمد قبادلو با حکم دادگاه انقلاب به افترا "افساد فی الارض بوسیله جنایت ضد تمامیت جسمانی افراد، تخریب و اقدام ضد امنیت ملی کشور که منجر به اختلال در نظم عمومی و ناامنی در کشور و وارد کردن خسارت به افراد و اموال عمومی" به اعدام محکوم شده است.
همینطور فرجام خواهی سامان صیدی (یاسین) از متهمان اغتشاشات اخیر از جانب دیوان عالی کشور پذیرفته شد و با توجه به نقصها تحقیقاتی و مستنداٌ به بند ۲ شق ب ماده ۴۶۹ قانون آیین دادرسی کیفری پرونده نامبرده جهت رسیدگی مجدد به همان دادگاه ارجاع شده است.
منع تدریس و ممنوع الخروجی رضا اسلامی لغو شد
رسول کوهپایه زاده وکیل مدافع رضا اسلامی -استاد دانشگاه بهشتی- در هفته گذشته اظهار داشت: شعبه ۲۱ دادگاه تجدیدنظر استان تهران مجازات تکمیلی موکلم در خصوص منع تدریس و پژوهش در دانشگاه های کشور به ویژه دانشگاه بهشتی و ممنوع الخروجی اش از کشور را طی دادنامه قطعی کنسل کرد.
چهار شرکت دارویی به مرجع قضایی معرفی شدند
ایروان مسعودی اصل بازرس کل امور بهداشت و درمان سازمان بازرسی کل کشور ضمن تشریح علل عدم موفقیت طرح ملی دارویار، از ارجاع پرونده ۴ شرکت دارویی متخلف به دستگاه قضایی آگاهی داد.
وی همین طور در رابطه با اهداف طرح «دارویار» اظهار داشت: طرح دارویار دو هدف جدی برطرف شدن کمبودهای دارویی و کاهش پرداخت از جیب مردم را دنبال کرد؛ اما متاسفانه اکنون بررسی ها نشان میدهد که این طرح در هر دو هدف خیلی نتوانست موفق شود. برای کمبود دارو چند دلیل می توان مطرح کرد؛ یکی از اصلی ترین علت های کمبود دارو، بحث اصلاح قیمت تمام شده بود که شاید تعلل در آن صورت گرفت. علت تعلل هم این بود که افزایش قیمت دارو منوط به تصویب آن در ستاد تنظیم بازار شد. بنظر می رسد اینجا نخستین انحراف از اجرای صحیح قانون انجام شده است. برپایه قانون، سازمان غذا و دارو می توانست در کمیسیون ماده ۲۰ راسا مبادرت به قیمت گذاری کند و دلیلی ندارد که قیمت گذاری ها در ستاد تنظیم بازار انجام شود؛ چون که ماهیت بازار سیستم سلامت با بازار آزاد متفاوت می باشد.
بازرس کل امور بهداشت و درمان سازمان بازرسی کل کشور اظهار داشت: دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۲، پیشنهاد بازگشت قیمت دارو به شهریور ۱۴۰۰ را حذف نمود.
ممانعت از خروج همسر و دختر علی دایی
به دنبال ممانعت نسبت به خروج همسر و دختر علی دایی از کشور، پیگیری ها از یک منبع مطلع حاکی از آنست به دنبال اقدامات اخیر خانواده علی دایی (صاحب یک گالری بزرگ طلا و جواهر) در همراهی با گروههای ضد انقلاب و اغتشاشگران و دعوت به اعتصاب، همسر علی دایی متعهد شده بود پیش از قصد خروج از کشور نهادهای ذیربط را از تصمیم خود آگاه کند.
به دنبال این مساله مرکز رسانه قوه قضاییه اعلام نمود که هیچ اطلاعیه ای در رابطه با خانواده علی دایی صادر نکرده است.
ستاد حقوق بشر قوه قضاییه: در بازدید از زندان زنان شکایتی در رابطه با آزار جنسی مطرح نشد
ستاد حقوق بشر قوه قضاییه اعلام نمود: در بازدید دبیر ستاد حقوق بشر و هیات همراه از زندان زنان مطلب و یا شکایتی درمورد آزار جنسی مطرح نشده است که بخواهد مورد پیگیری قرار گیرد.
هنوز حکمی در ارتباط با پرونده شهید عجمیان در دیوان عالی صادر نشده است
امیر هاشمی مدیر روابط عمومی دیوان عالی کشور در توییتی اعلام نمود که پرونده شهید عجمیان در دیوان عالی کشور جاری و درحال رسیدگی است.
دوازدهم آبان ماه سال جاری برخی از اغتشاشگران در اطراف آرامستان بهشت سکینه و کمالشهر کرج به بهانه شرکت در مراسم چهلم یکی از جان باختگان اغتشاشات اخیر به نام مرحوم حدیث نجفی با ایجاد زنجیره انسانی، ریختن سنگ و چوب و نخاله های ساختمانی، مبادرت به بستن آزاد راه کرج قزوین و اختلال در عبور و مرور خودرو ها، تخریب اموال عمومی و خصوصی و ضرب و جرح مامورین کردند. به دنبال آن حادثه، سید روح الله عجمیان بسیجی حافظ امنیت مظلومانه به شهادت رسید.
پنج نفر از متهمان که اقدامات موثر از قبیل ضرب به شهید با چاقو و ضرب او با مشت و لگد برای روی آسفالت را داشتند و منتهی به شهادت سید روح الله عجمیان شد، به افترا افساد فی الارض بوسیله ارتکاب جرایم ضد امنیت و حمله به ماموران و فراجا و باعث برهم زدن نظم عمومی شدند، به اعدام محکوم شدند و ۱۱ متهم دیگر همچون ۳ متهم زیر ۱۸ سال باتوجه به نقش شان و میزان تأثیر اقدامات آنها در شهادت شهید عجمیان به حبس های طویل المدت محکوم شدند. احکام غیرقطعی است و در صورت اعتراض قابلیت فرجام خواهی در دیوان عالی را دارد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب ثبت آسان