معاون وزیر كار مطرح كرد

۸۰ درصد آموزش های مهارتی منجر به اشتغال می شود

۸۰ درصد آموزش های مهارتی منجر به اشتغال می شود به گزارش ثبت آسان، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از عرضه بیشتر از ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر دوره آموزش مهارتی در دولت سیزدهم اطلاع داد و اظهار داشت: حدود ۸۰ درصد فعالیتهای سازمان آموزش فنی و حرفه ای در بحث آموزش های مهارتی منجر به اشتغال می شود.



به گزارش ثبت آسان به نقل از ایسنا، مهرداد عظیمی در یک گفتگوی خبری به تشریح عملکرد سازمان آموزش فنی و حرفه ای در دولت سیزدهم پرداخت و اظهار داشت: در حوزه آموزش مهارت در دولت سیزدهم تا به امروز ما بیشتر از ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر دوره آموزش مهارت داشتیم که به نسبت مدت مشابه گذشته، در این بخش ۳۲ درصد رشد داشتیم. در قسمت سنجش صلاحیت حرفه ای که یکی از موارد مهم سازمان است، بیشتر از ۴ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر آمار ثبتی ما در سامانه پرتال است که نسبت به مدت مشابه ۴۲ درصد در این عرصه رشد داشتیم.

وی اضافه کرد: در بحث صدور مجوزهای فعالیت و تاسیس آموزشگاه های آزاد، در حال حاضر با فعالیت ثبت ۳۶ هزار آموزشگاه آزاد، ۱۱۹۴ درصد رشد واگذاری امور به مردم را شاهد می باشیم. الان ۶۰ درصد از مأموریت سازمان توسط مردم و بخش خصوصی صورت می گیرد.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به تعریف شغل پرداخت و اظهار داشت: هر اقدامی که به درآمدزایی فرد منجر شود، یک شغل به حساب می آید. بر مبنای سنجشی که صورت گرفته و در جلسه ای که با معاونت اشتغال وزارت کار داشتیم، گزارش کردند که طبق پایش صورت گرفته، مجموعه فعالیتهایی که دستگاههای مختلف درون دولت و نهادهای حاکمیتی دنبال می کنند مرتب مورد پایش و سنجش قرار می گیرد تا چه مقدار از این فعالیت ها به سمت اشتغال هدایت و یا منجر به اشتغال شوند.

۸۰ درصد آموزش های مهارتی به اشتغال منجر می شود

به گفته رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای، حدود ۸۰ درصد از فعالیتهای سازمان آموزش فنی و حرفه ای به اشتغالزایی منجر می شود.

وی با معرفی ظرفیتهای سازمان متبوع خود اظهار نمود: سازمان آموزش فنی و حرفه ای بعنوان مهم ترین کانون توسعه سرمایه انسانی در کشور سازمانی ریشه دار و با اصالت است و بیشتر از ۴ دهه فعالیت دارد. امروز خدمات آموزش مهارتی این سازمان به دو شکل دولتی و خصوصی به مردم عرضه می شود که در قسمت دولتی ۶۵۷ مرکز دولتی فعالند که دوشنبه این هفته با حضور سرپرست نهاد ریاست جمهوری و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دو مرکز دیگر در دو استان خراسان شمالی و اردبیل را افتتاح خواهیم کرد که این عدد به ۶۵۹ مرکز خواهد رسید.

وی افزود: هم اکنون در تمام مراکز استان و شهرستان ها زیرساخت های آموزشی مهارتی وجود دارد. البته امکان دارد بعضی از مراکز در چند سال قبل ارتقاء یافته باشند. در سفرهای استانی شهید رئیسی عدد قابل توجهی را مصوب کردیم که بیشتر از ۲۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار تصویب گردید و یکی از بخش های مهم این هزینه کرد بنا بود به مراکز بخش و شهرستان هایی که احتیاج به ارتقای زیرساخت دارند اختصاص پیدا کند.

تدوین ۱۱ هزار و ۷۰۰ استاندارد آموزشی در سازمان

عظیمی خاطرنشان کرد: در دل مراکز دولتی، نزدیک به ۴۸۰۰ کارگاه آموزشی وجود دارد که حدود ۴ هزار و ۸۰۰ مربی متعهد و متخصص در قسمت دولتی به جامعه هدف خدمت رسانی می کنند.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در عین حال از عرضه آموزش های مهارتی به ۱۹ گروه هدف اطلاع داد و اظهار داشت: در مراکز آموزش دولتی آموزش های مهارتی به ۱۹ گروه هدف جامعه یعنی تمام مردم و تمام حوزه های هدف کشور عرضه می شود. چتر آموزش مهارت کشور در قسمت دولتی تمام مراکز استان و تمام شهرستان ها را دربر می گیرد.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای تدوین استانداردهای آموزشی را از مأموریت های سازمان برشمرد و افزود: این استانداردها، استانداردهای جهانی است و مطابق با سازمان جهانی کار تدوین می شود. در این بخش عملکرد سازمان فوق العاده است. ۱۱ هزار و ۷۰۰ استاندارد آموزشی توسط همکاران ما تدوین شده که می شود گفت ۱۱ هزار و ۷۰۰ رشته تحصیلی از راه سازمان متناسب با نیاز مخاطب عرضه می شود.

وجود ۲۳ هزار و ۷۰۰ آموزشگاه آزاد در کشور

وی اظهار داشت: در حال حاضر بیشتر از ۳۶ هزار آموزشگاه آزاد مجوز فعالیت از سازمان آموزش فنی و حرفه ای گرفته اند. این آموزشگاه ها، آموزش های مهارتی متناسب با نیاز مخاطب را عرضه می دهند و تعدادشان حدود ۲۳ هزار و ۷۰۰ آموزشگاه آزاد است. در این بخش بیشتر از ۳۵ هزار مربی متعهد و متخصص داریم، این عدد عددی قابل توجهی است و نقطه افتخارآمیز آن اینجاست که اعلام نماییم بیشتر از ۶۰ درصد از مأموریت آموزش مهارتی سازمان که آموزش های آزاد است، توسط بخش خصوصی و مردم صورت می گیرد.

عظیمی از سازمان فنی و حرفه ای بعنوان یک الگوی موفق یاد کرد و اظهار داشت: درکنار یکی از زیرساخت هایی که بوجود آمده تعامل بسیار خوبی با صنایع و بنگاه های اقتصادی بزرگ برقرار کرده ایم و بیشتر از ۴۱۶۲ واحد آموزشی جوار کارگاهی داریم که مراکز آموزشی کنار صنایع ما هستند. این علاوه بر آن ۴۸۰۰ کارگاه آموزشی است که در همه شهرستان ها و استان ها وجود دارد و معتقدیم که الگوی آموزش در کنار خطوط تولید همچنان که در بعضی کشورهای موفق و پیشرو دنبال شده در کشور ما هم بعنوان یک راهبرد بزرگ دنبال می شود.

رشد قابل توجه آموزش های مهارتی در دولت سیزدهم

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در قسمت دیگری از اظهارات خود با اشاره به اینکه منکر زحمات گذشتگان در بحث عرضه آموزش های مهارتی نیستیم، اظهار نمود: سازمان مأموریت های مختلفی دارد که یکی از آنها آموزش مهارت است و در دولت سیزدهم روند رو به رشدی را شاهد بودیم و عرضه آموزش های رشد قابل توجهی داشته است. این شکل از آموزش ها به دو صورت است که یا از جانب ادارات و سازمان ها درخواستی به ما اعلام می شود و یا توسط افراد و خود اشخاص درخواست داده می شود. وقتی خروجی آموزش های سازمان در آن ۱۱ هزار و ۷۰۰ رشته تحصیلی، حدود ۸۰ درصد منجر به اشتغال می شود، تقریبا می شود اظهار داشت که ۸۰ درصد از رشته های تحصیلی ما می تواند فرد را دارای درآمد کند.

به گفته رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای در چهار حوزه صنعت، خدمات، کشاورزی و فرهنگ و هنر استانداردهای آموزشی فنی و حرفه ای تعریف می شود و افرادی که آموزش می بینند یا مستقیما وارد بازار کار می شوند یا این که به شکل فردی از راه شبکه های اجتماعی تحت اختیار خود محصولات تولیدی خویش را عرضه نموده و از محل فروش آنها به درآمدزایی می رسند.





منبع:

1403/04/31
11:29:48
5.0 / 5
242
تگهای خبر: آموزش , اشتغال , اقتصاد , بازار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب ثبت آسان
نظر شما در مورد این مطلب
سوال:
= ۸ بعلاوه ۲

ثبت آسان

ثبت شرکت آسان

sabteasan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ثبت آسان محفوظ است