رئیس قوه قضائیه:

مردم باید روند تغییر را احساس كنند

مردم باید روند تغییر را احساس كنند ثبت آسان: رئیس قوه قضائیه اظهار داشت: تحول در برنامه های قوه قضائیه باید به شكلی باشد كه مردم این روند تغییر را احساس كنند.


به گزارش ثبت آسان به نقل از ایسنا، آیت الله ابراهیم رئیسی در دیدار با قضات و كاركنان دستگاه قضائی استان مركزی ضمن قدردانی از مدیران دستگاه قضائی و قضات استان به جهت خدمت به مردم و رسیدگی به پرونده ها و گره گشایی، اظهار داشت: با وجود پست های سازمانی، اداری، قضائی و نیروهای موجود در مجموعه قضائی استان باید به وضع موجود، پست های مصوب و شرایط مطلوب نیم نگاهی داشت. گاهی برای رفع گره های موجود تغییراتی انجام می گیرد كه وضعیت را به شرایط مطلوب نزدیك می كند.
وی با اشاره به اینكه آمار و عملكرد مهم می باشد، اما ملاك تنها آمار و عدد نیست، اضافه كرد: از آمار و عدد بعنوان شاخص كار و تلاش نمی توان گذشت، اما باید بهره وری را نیز مدنظر قرار گیرد.

رئیسی اشاره كرد: باورمان این باشد كه از نیروهای بخش های ستادی در كار قضاوت استفاده شود، باید همه در میدان كار نماییم و تمام عواملی كه در بخش های مختلف به قضات كمك می كنند، نیز مورد توجه قرار گیرند چونكه كار همه عوامل در امور اثرگذار می باشد.
وی با تاكید بر اینكه هر كس در هر جایگاهی باید عدالت را اجرا نماید كه بطور قطع ماجور عندالله خواهد بود، سخت ترین كارها را كار قضائی دانست و اظهار داشت: مسلماً به نسبت این سختی اجر و پاداش الهی افزایش می یابد.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به اینكه افراد نه تنها از بیرون بلكه از درون نباید نفوذپذیر باشند، اظهار داشت: دادگستری و سازمان های وابسته به قوه قضائیه علاوه بر انجام وظایف باید به خروجی كار نیز نگاه داشته باشند. نگاه مردم به عملكردهاست. اعتماد مردم سرمایه ای بسیار ارزشمندی برای قوه قضائیه است و باید توجه گردد، آنچه كه انجام شده به ارتقا اعتماد و جایگاه قوه قضائیه از طرف مردم ختم شده است یا خیر و اگر صدمه ای وارد شده است باید به سرعت لطمه زدایی شود.
وی بر افزایش آستانه تحمل نسبت به نقد از طرف دستگاه قضائی اصرار كرد و با اشاره به اصل امر به معروف و نهی از منكر و اضافه كرد: در جهت اصلاح امور اداری و سازمانی باید وظیفه امر به خوبی ها و نهی از زشتی را توجه داشت. سلامت قضائی اداری و سازمانی امر مهمی است و باید نسبت به این امر همواره مراقب بود.

رئیسی با اشاره به دیدار مجموعه دستگاه قضائی كشور با رهبری، اضافه كرد: در این دیدار محوری ترین نكات مطرح شده از طرف رهبر معظم انقلاب برخورد با فساد درون قوه قضائیه بود.
وی به مسائل رفاهی كاركنان دستگاه قضا اشاره نمود و اظهار داشت: تقویت تعاونی های مسكن و مصرف باید با ۲ شرط رعایت شئون دادگستری و سازمان های تابعه و عدالت در توزیع انجام گیرد و هر كدام از این دو شرط نباشد بطور قطع سازمان لطمه می بیند. باید اقدامات دادگستری كاملاً قانونمند باشد تا بعداً خرده ای به كار و ماموریت اصلی وارد نشود. در ادوار گذشته اقداماتی برای بسط منازل سازمانی صورت گرفته است، اما باید بیشتر شود. نكته مهم در این راستا پایبندی به قانون و مقررات است، كمبود امكانات نباید مقررات یك سازمان را به هم بریزد، باید امكانات افزایش یابد، اما نكته مهم اینجاست كه باید اجرای مقررات باب شود و همه به آن پایبند باشد.

رئیسی با اشاره به توجه نسبت به اصلاح بخشنامه گروه های شغلی، اضافه كرد: این بخشنامه هرچه به مركز نزدیك می شود طرفداران كمتری پیدا می كند بنا بر این باید بخشنامه اصلاحاتی داشته باشد. قانون موجود باید حتما اجرایی شود و اگر ضعفی دارد باید رفع و قانون قوی شود، اما نباید از اجرای آن دور شد.
وی افزود: تشویق و تنبیه باید در كنار هم باشد. تشویق های امضا شده در این دوره بیشتر از ۱۰ برابر تعداد تنبیه ها بوده است كه این تشویق ها نیز باید اعلام و علنی شود چونكه بعضی از آن حاصل تلاش ها و شجاعت های كاركنان باوجود فشارها و تطمیع ها بوده است.

رئیس قوه قضائیه اشاره كرد: تمام تلاش مجموعه قوه قضائیه بر رفع مشكلات است اما شرایط از نظر بودجه ای و مالی خاص است. ان شاءالله از این شرایط عبور نماییم. بنا داریم كمترین فشار مالی به همكاران وارد شود.
وی اظهار داشت: با همه كاستی ها وظیفه ما اجرای حق و عدالت و افزایش اعتماد مردم به عملكرد و كارآمدی دستگاه قضائی و به تبع آن نظام است. هیچ گونه ناامنی را نباید قبول نماییم و مردم باید در سایه اقدامات قوه قضائیه احساس امنیت واقعی داشته باشند. مجموعه دستگاه های انتظامی، امنیتی و دادستان ها مطالبه گری كنند، تصمیم گیرهای قاطعی توأم با پیش بینی، پیشگیری و برخورد مناسب داشته باشند و باید روز به روز امنیت در پرتو اقدامات قوه قضائیه افزایش یابد.

رئیسی شرط ایجاد امنیت را مساعدت دستگاه های اداری دانست و اظهار داشت: خیلی از تصمیمات سبب تشكل پرونده هایی می شود كه دستگاه قضائی در شكل گیری آنها نقشی نداشته است، اما در دستگاه قضائی اجازه ناامنی، تخلف و بی قانونی را نباید بدهیم و باید پرونده های در زمان خودش و بموقع به دور از هرگونه نفوذ رسیدگی شوند.
وی با تاكید بر اینكه تعامل قوا شرط موفقیت در كشور است و مقام معظم رهبری نیز بر تعامل متذكر شدند، اظهار داشت: مشكلات به وجود آمده در بعضی از شركت ها به همه دستگاه ها مرتبط می باشد و باید كار چند ساعته صورت گیرد، استانی به مانند استان مركزی كه قطب صنعت و كشاورزی است و شركت های بزرگ و صنایع سنگین را در خود جای داده است نباید گرفتار ركود و كند شدن چرخه تولید شود.
رئیسی بیان كرد: خصوصی سازی در شش برنامه توسعه ای كشور مورد توجه قرار گرفته است چونكه دولت باید از تصدی گری بیرون رود. خصوصی سازی امری مسلم است، اما باید درست صورت گیرد به فرد مناسب داده شود كه دارای آورده باشد و از سویی باید بخش خصوصی را توانمند كرد و اگر تسهیلاتی لازم است به این بخش داده شود و اگر در این راستا كوچك ترین خللی در استان و یا استان های دیگر وارد می شود باید همه بخش ها همكاری داشته باشد.
وی اشاره كرد: شركت های فعال با كار و تولید خود می توانند وابستگی كشور را كاهش دهند و با این نقش نباید اجازه بی نظمی در كار را دارد و آنچه در حیطه كاری دستگاه قضائی باشد حتما پیگیری می شود.
رئیس قوه قضائیه افزود: تحول در برنامه های قوه قضائیه باید به شكلی باشد كه مردم این روند تغییر را احساس كنند و این تغییر به معنای آن است كه نقصها چیست، چگونه رفع گردد و باید رفع گردد كه این امر تغییر و تحول را رقم می زند.




منبع:

1398/04/20
13:47:10
5.0 / 5
5430
تگهای خبر: تسهیلات , توسعه , تولید , خصوصی سازی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب ثبت آسان
نظر شما در مورد این مطلب
سوال:
= ۸ بعلاوه ۱

ثبت آسان

ثبت شرکت آسان

sabteasan.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ثبت آسان محفوظ است