لطمه تجارت جهانی با کاهش عبور کانتینرها از دریای سرخ
ثبت آسان: دریای سرخ به عنوان مسیر دریایی مهم توصیف شده است برای اینکه بطور قابل توجهی مسیر بین اروپا و آسیا را می کاهد و 12 درصد از کل تجارت جهانی از آن عبور می کند؛ اما آیا تجارت جهانی در بحبوحه اتفاقات دریای سرخ لطمه خواهد دید؟
به گزارش ثبت آسان به نقل از اکونومی، از زمانی شروع جنگ در فلسطین اشغالی در اکتبر ۲۰۲۳ و حملات یمن به کشتی های در رابطه با رژیم صهیونیستی، این گذرگاه مملو از خطراتی شده است که نگرانی ها را نسبت به نتایج تجارت جهانی می افزاید.
دریای سرخ یکی از پرترافیک ترین مسیرهای دریایی است که ۳۰ درصد از ترافیک جهانی کانتینر را اداره می کند. برمبنای آخرین داده های ارائه شده توسط موسسه کیل برای اقتصاد جهانی، در ماه نوامبر ۲۰۲۳، روزانه ۵۰۰ هزار کانتینر از این گذرگاه عبور می کردند، هم اکنون، در ژانویه ۲۰۲۴، این میزان به ۲۰۰هزار کانتینر در روز رسیده که ۶۰ درصد در مقایسه با نوامبر ۲۰۲۳ کم شده است.
خیلی از کشتی ها مسیر خودرا تغییر داده اند و الان از آفریقا و دماغه امید نیک عبور می کنند، با این تغییر خصوصاً زمان حمل و نقل را افزایش داده اند. موسسه کیل در گزارش خود نوشت «زمان سفر طولانی تر بطور قابل توجهی نرخ حمل و نقل را افزایش داده است، بطوریکه حمل و نقل یک کانتینر استاندارد ۴۰ فوتی بین چین و اروپای شمالی هم اکنون بیش از ۴۰۰۰ دلار آمریکا هزینه دارد، در صورتیکه در ماه نوامبر حدود ۱۵۰۰ دلار آمریکا بود».
با این وجود، پیش بینی نمی شود که این مورد تاثیر بزرگی بر قیمت های مصرف کننده یا بطور کلی تجارت جهانی داشته باشد، برای اینکه جولیان هینز، رییس جدید شاخص تجارت کیل، معتقد می باشد که وضعیت فعلی با حادثه اور گیون (Evergiven) و همه گیری کرونا قابل قیاس نیست. حادثه اور گیون مسدود شدن کانال سوئز در پی گیر کردن یک کشتی غول پیکر است. این کشتی با نام اور گیون با پرچم پاناما، حامل محموله ای بزرگ از آسیا به مقصد اروپا بود. وقوع چنین سانحه ای در تاریخ ۱۵۰ ساله کانال سوئز بی سابقه است.
البته همه آنقدر قانع نیستند؛ وینسنت کلرک، مدیرعامل شرکت مرسک که صاحب دومین خط کشتیرانی کانتینری بزرگ جهان است در این مورد اظهار نمود «هرچه این مدت طولانی تر باشد، هزینه آن بیشتر خواهد شد برای اینکه هزینه ها با حمل و نقل کندتر بیشتر می شوند و به سوخت بیشتری نیاز است و احتمالاً می تواند به قیمت های مصرف کننده بالاتر در مقطعی در آینده تبدیل گردد و مبارزه جهانی با تورم را فلج کند که به نوبه خود اقتصاد جهان را لطمه پذیرتر خواهد کرد».
یمن بدون هیچ نشانه ای از توقف به عملیات خود در دریای سرخ ادامه می دهد و رهبران غرب تصمیم گرفتند پاسخ آنان را بدهند. ایالات متحده و بریتانیا هر دو با ادعای تمرکز بر اهداف حوثی ها، حملاتی را به خاک یمن انجام دادند. علاوه بر این، واشنگتن باردیگر آنان را به عنوان گروه تروریستی معرفی نمود.
از آنجا که توافق احتمالی بین رژیم صهیونیستی و جهان عرب در مورد مسئله فلسطین هنوز قابل مشاهده نیست، معین نیست که این شرایط تا چه زمانی ادامه خواهد داشت.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد مطلب ثبت آسان